Warning: Creating default object from empty value in /home4/pcworld/public_html/kissamostv.gr/components/com_sh404sef/shInit.php on line 37
Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης | Κίσσαμος Τηλεόραση
Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης

Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης (4)

Δελτίο Τύπου 16/7-9-2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

‘‘Σύσκεψη της Κ.Ε. του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών – Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ο.Α.Κ.’’

Συνήλθε από 28 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης η Σύσκεψη της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.).

Κεντρικό θέμα της Σύσκεψης υπήρξε η προετοιμασία της επομένης Γενικής Συνέλευσης του Π.Σ.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Busan της Νοτίου Κορέας τον Οκτώβριο του 2013. Η Κεντρική Επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με την οικονομική κρίση, που μαστίζει τη Νότια Ευρώπη, αλλά και με την έκρυθμη κατάσταση στη Συρία και τις συνέπειες, που ενδέχεται αυτή να έχει για τους εναπομείναντες Χριστιανικούς πληθυσμούς της Συρίας και γενικά της Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και ικανός αριθμός Ελληνο-Ορθοδόξων του Πατριαρχείου Αντιοχείας.

Των Εργασιών της Σύσκεψης μετείχε ως Τιμητικός Προσκεκλημένος Ομιλητής ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, υπό την πρόσκληση του οποίου πραγματοποιήθηκε η όλη Σύσκεψη. Κατά την εμπνευσμένη ομιλία του, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε κυρίως στο θεολογικό νόημα και τη θεία προέλευση της πραγματικής δικαιοσύνης και της ειρήνης, όροι οι οποίοι εμπεριέχονται στο κύριο θέμα της επόμενης Γενικής Συνέλευσης του Π.Σ.Ε. (‘‘Θεέ της Ζωής, οδήγησέ μας στην οδό της δικαιοσύνης και της ειρήνης’’), καθώς και στην μακρόχρονη και ενεργή συμμετοχή του στις δραστηριότητες του Π.Σ.Ε.

Στο χαιρετισμό του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Γενικός Διευθυντής της Ο.Α.Κ. Δρ. Κωνσταντίνος Κενανίδης τόνισε μεταξύ άλλων ‘‘...Ἡ παρουσία τῆς Ὑμετέρας Σεπτῆς Κορυφῆς εἰς τὴν Κεντρικὴν Ἐπιτροπὴν τοῦ ΠΣΕ, ἡ ὁποία φιλοξενεῖται εἰς τὴν Ἀκαδημίαν μας, ἀποτελεῖ μίαν ἐπιπλέον κατάδειξιν τῆς μακροχρονίου καὶ βαθείας ἀφοσιώσεώς Σας εἰς τὸν διαχριστιανικὸν διάλογον, στοιχοῦσα εἰς τὸν λόγον τοῦ Ἀποστόλου Πέτρου: ‘Κύριον δὲ τὸν Χριστὸν ἁγιάσατε ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν, ἕτοιμοι ἀεὶ πρὸς ἀπολογίαν παντὶ τῷ αἰτοῦντι ὑμᾶς λόγον περὶ τῆς ἐν ὑμῖν ἐλπίδος, ἀλλὰ μετὰ πραΰτητος καὶ φόβου, συνείδησιν ἔχοντες ἀγαθήν’ (Α΄ Πετρ. 3, 15).’’

Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης ο εκ των Αντιπροέδρων του Π.Σ.Ε. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος ανακηρύχθηκε Εταίρος της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης σε πανηγυρική Τελετή ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής από τον Οικουμενικού Πατριάρχη, για την προσφορά του προς την ΟΑΚ. Τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους προς το Ευαγές Ίδρυμα της ΟΑΚ έλαβαν επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Απ. Βουλγαράκης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης κ. Αθ. Καρούντζος και ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Ιω. Μαλανδράκης.

Η ΟΑΚ, η οποία ανέλαβε τη φιλοξενία και συνδιοργάνωση της Σύσκεψης εκφράζει τις θερμότατες ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης, τα Μέλη της Περιφέρειας, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, την Π.Ε. Χανίων, και το Δήμο Πλατανιά για την ενεργητική και πολλαπλή στήριξη και αρωγή τους για την επιτυχία του σημαντικού αυτού γεγονότος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή και τη Γενική Διευθύντρια Θρησκευμάτων κ. Αντιγόνη Φαραγκουλιτάκη, καθώς επίσης και προς τη Διεύθυνση Θρησκευτικών και Εκκλησιαστικών Υποθέσεων, και τη Διεύθυνση Δικαιοσύνης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Schengen του Υπουργείου Εξωτερικών για το ειλικρινές ενδιαφέρον, τη στήριξη, τη συνδρομή και τις διευκολύνσεις, που παρείχαν σε σειρά ζητημάτων του τομέα ευθύνης τους.

Εν συνεχεία, πολλές ευχαριστίες οφείλονται προς το τμήμα Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων της Π.Ε. Χανίων για την παροχή τμήματος ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αναγκαίου για την ομαλή λειτουργία των Εργασιών της Σύσκεψης, καθώς επίσης και προς τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Πλατανιά για τη διευκόλυνση του έργου της.

Τέλος, εκφράζουμε επίσης ευχαριστίες εκ μέρους της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης προς τις Αστυνομικές, Στρατιωτικές και Τοπικές Αρχές του Νομού Χανίων και του Δήμου Πλατανιά για την πολύπλευρη συνεισφορά και τη σημαντική αρωγή τους στην περάτωση ενός τόσο σημαντικού γεγονότος για τo Νησί μας και το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.


Εκ της Γραμματείας

 

2ND MEETING OF TEAM (TEPHRITID WORKERS OF EUROPE, AFRICA AND THE MIDDLE EAST)

 

“Biological Invasions of Tephritidae – ecological and economic impacts”

 

Kolymbari, Crete, Greece

July 3, 2012 – July 6, 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η   επιστημονική οργάνωση TEAM (Tephritid Workers of Europe Africa and the Middle East)  οργανώνει το  2ο  επιστημονικό  της  (2nd International TEAM meeting) συνέδριο από τις 3 – 6 Ιουλίου 2012 στην  Ορθόδοξη   Ακαδημία  στο  Κολυμπάρι  της Κρήτης. Στο συνέδριο συμμετάσχουν περισσότεροι από 130 διεθνούς  εμβέλειας  επιστήμονες από περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής.

Τα  θέματα  με  τα  οποία  ασχολείται  η  επιστημονική ομάδα TEAM  όπως  και  τα  σχετικά συνέδρια αφορούν στις μύγες των φρούτων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται   μεταξύ  άλλων  ο  δάκος  της  ελιάς, η  μύγα  της  Μεσογείου  και  η  ραγολέτιδα  της  κερασιάς που  ως  γνωστών  προκαλούν  τεράστιες  ζημιές  στην  παραγωγή  φρούτων  και  την  ελαιοκαλλιέργεια  της  χώρας μας αλλά και σε πολλές άλλες γειτονικές και μη χώρες. Επιπλέον, ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν το «2nd International TEAM meeting» είναι οι  βιολογικές εισβολές ξενικών ειδών μυγών των φρούτων που μπορεί να προξενήσουν σημαντικά προβλήματα μελλοντικά στη γεωργική παραγωγή της Ελλάδας και της Κρήτης ειδικότερα. Οι βιολογικές εισβολές ως αποτέλεσμα κλιματικών αλλαγών και της αυξανόμενης μετακίνησης επιβατών σε μεγάλες αποστάσεις απειλούν κυρίως τη γεωργική παραγωγή, αλλά παράλληλα τη δημόσια υγεία και τη βιοποικιλότητα. Οι βιολογικές εισβολές ειδών μυγών των φρούτων επηρεάζουν σημαντικά τη διακίνηση και εμπορία νωπών φρούτων και λαχανικών και αποτελούν το αντικείμενο μελέτης πολλών διεθνών οργανισμών όπως ο FAO και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (International Atomic Energy Agency). Τα συμπεράσματα του 2nd International TEAM Meeting θα συμβάλλουν στη ανάπτυξη στρατηγικών και μεθόδων αντιμετώπισης των παραπάνω εντόμων, στην αντιμετώπιση της επέκτασης της γεωγραφική τους κατανομής και στην αναθεώρηση της νομοθεσίας που ασχολείται με τα έντομα «εισβολείς».

Η οργάνωση του 2nd International TEAM Meeting υποστηρίζεται από τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Aποκεντρωμένη  Περιφέρεια  Κρήτης τους οποίους και ευχαριστούμε. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται προς την Αντιπεριφερειάρχη Κυρία Βρέντζου-Σκορδαλάκη για την πολύτιμη συνδρομή της στη διοργάνωση του «2nd International TEAM meeting».

Με εκτίμηση

Νίκος Παπαδόπουλος

Αναπληρωτής Καθηγητής

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Orthodoksos Akadimia Kritis

Γιὰ τὴν ἐπερχόμενη ἑορτὴ τῆς Ἐνανθρωπήσεως τοῦ Σωτῆρος καὶ γιὰ τὸ Νέο Ἔτος 2012,

ὁ Γενικὸς Διευθυντὴς καὶ τὸ προσωπικὸ τῆς Ὀρθοδόξου Ἀκαδημίας Κρήτης 

εὔχονται ὁλοθύμως: ὁ δι’ ἡμᾶς πτωχεύσας πλούσιος νὰ εὐλογεῖ τὴ ζωή μας.

Προσκαλούμε τους φίλους του «Πετάνκ» και όσους θέλουν να μάθουν το άθλημα να παραβρεθούν σε συνάντηση γνωριμίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17:00 στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι. Σκοπός αυτής της συνάντησης είναι η δημιουργία Συλλόγου.

Όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον μέχρι τέλος του τρέχοντος μηνός θα συμπεριληφθούν στα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου. Κατόπιν τούτου, όπως προβλέπει η ατζέντα της συντονιστικής ομάδας του υπό ίδρυση Συλλόγου, θα επιδοθούν σε δικηγόρο τα σχετικά με την έγκριση του Καταστατικού έγγραφα για να διεκπεραιωθεί η νομική διαδικασία.

Η προσωρινή Επιτροπή του υπό ίδρυση Συλλόγου

Λ. Ανδριανός, Ζ. Ζαφράν, Α. Φασόλο, Χ. Χατζηχριστοδούλος,

Α. Γλαμπεδάκης, Γ. Παπαδημητράκης,

HTML Sitemap | XML Sitemap
Designed - Powered & SEO by Χαρχαλάκης Φώτιος
Kissamostv.gr © 2009 - 2016, All Rights Reserved