Warning: Creating default object from empty value in /home4/pcworld/public_html/kissamostv.gr/components/com_sh404sef/shInit.php on line 37
Δήμος Κισσάμου | Κίσσαμος Τηλεόραση
Δήμος Κισσάμου

Δήμος Κισσάμου (11)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

 

Ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει τους κτηνοτρόφους και μελλισοπαραγωγούς των οποίων το ζωικό κεφάλαιο και τα μελισσοσμήνη επλήγησαν από τις πυρκαγιές στην περιοχή Σφηναρίου καθώς και στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ιναχωρίου (Βάθη, Παπαδιανά, Κεφάλι, Αμυγδαλοκεφάλι κλπ.) να έρθουν άμεσα έως και την Δευτέρα 23/07/2012 στον Δήμο να υποβάλλουν σχετική δήλωση ΕΛΓΑ. Το ζωικό κεφάλαιο και τα μελισσοσμήνη στην περίπτωση πυρκαγιάς αποζημιώνονται άμεσα από τον ΕΛΓΑ και πρέπει να δηλώνονται στον Ανταποκριτή του Δήμου εντός δύο ημερών από την ημερομηνία ζημιάς.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή δήλωσης ΕΛΓΑ:

1. Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας

2. ΑΦΜ

3. Αριθμός λογαριασμού ΑΤΕ

4. Δήλωση εκτροφής για το έτος 2012 (από την Ένωση)

5. Τέλη εκτίμησης: 2 ευρώ ανά ζώο, 2 ευρώ ανά μελισσοσμήνος, 30 ευρώ ανά αγελάδα

Οι υπόλοιποι παραγωγοί των οποίων επλήγησαν καλλιέργειες (ελιές, αμπέλια) ή και εγκαταστάσεις (στάβλοι κλπ.) μπορούν να προσέλθουν στον Δήμο να υποβάλλουν Αίτηση Εκτίμησης Ζημιών ΠΣΕΑ. Στην Αίτηση ΠΣΕΑ δηλώνονται ο αριθμός των καμένων δένδρων, τα λάστιχα ποτίσματος, οι κυψέλες, το πάγιο κεφάλαιο, εγκαταστάσεις κλπ. και δεν πληρώνονται τέλη εκτίμησης.

Πληροφορίες και διευκρίνισεις: τηλ. 2822340207 (Καπετανάκη Πόπη)

Εκ του Δήμου

Πρόγραμμα Εθελοντισμού Δήμου ΚισσάμουΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Κισσάμου καλεί τους δημότες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εθελοντισμού που οργανώνει ο Δήμος, με στόχο την προαγωγή, προώθηση και συντονισμό των εθελοντικών δράσεων στο Δήμο και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη συμμετοχή τους σε δράσεις εθελοντισμού.

Η κίνηση αυτή είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, γιατί με δεδομένη τη γενικευμένη κρίση, που περνά η Ελληνική κοινωνία, ο εθελοντισμός μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την ενίσχυση της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών.

Στόχος του Δήμου, είναι η δημιουργία σε πρώτη φάση ομάδας εθελοντών στην Κίσσαμο, που οργανωτικά θα περιλαμβάνει ομάδες όπως: Περιβάλλοντος και Εκτάκτων Αναγκών, ομάδα Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας, ομάδα Νέας Γενιάς, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ομάδα παιδείας κ.λ.π. και σε δεύτερη φάση η δημιουργία Γραφείου Εθελοντισμού .Οι ομάδες του σώματος εθελοντών θα συνεργάζονται με τους καθ ύλην αρμόδιους φορείς του Δήμου και θα εκπαιδεύονται για το ρόλο που θα τους ανατεθεί.

Για το σκοπό αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, μεμονωμένα άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, αλλά και σύλλογοι, σωματεία, ενώσεις, ομάδες πολιτών, να δηλώσουν την πρόθεση τους να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Δημαρχείο Κισσάμου, στην υπάλληλο Βασιλική Σταματάκη τηλ 2822340200 κινητό 6978111745.

Ο Αντιδήμαρχος Κισάμου
Μουντάκης Μιχάλης

Αιτήσεις Συμμετοχής για το Παζάρι της Μ. Παρασκευής στην Κίσαμο

O Δήμος Κισαμου σε συνεργασία με τον νέο Εμπορικό Σύλλογο Κισαμου αναβιώνουν το Παζάρι την Μεγάλη Παρασκευή 13 Απριλίου 2012 στην οδό Σκαλίδη στην Κίσσαμο. Παρακαλούνται οι Έμποροι, βιοτέχνες, Παραγωγοί Αγροτικών, Κτηνοτροφικών Προϊόντων του Δήμου Κισαμου και όσοι νομίζουν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε μια τέτοια διοργάνωση να απευθυνθούν στο Δήμο και στον Εμπορικό Σύλλογο έως 30 Μαρτίου 2012.

Απαραίτητη προϋπόθεση να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας διότι οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Δήμο Κισαμου και στον Νέο Εμπορικό Σύλλογο.

Δήμος Κισαμου - Μαρακάκη Βίκυ και Ανδρουλάκης Μανόλης Τηλ : 2822340222
Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισαμου. - Φωτάκη Μαρία Τηλ: 2822022772

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Ο Δήμος Κισσάμου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Κισάμου θα ξεκινήσει συστηματικούς ελέγχους για παράνομη στάθμευση και ιδιαίτερα στις οδούς όπου παρατηρείται κυκλοφοριακή συμφόρηση όπως στις οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου και Σκαλίδη.

Στις περιπτώσεις που εντοπίζονται παραβάσεις θα επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται από το Νόμο.


Εκ του Δήμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Ο Δήμος Κισάμου καλεί όλους τους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου σε συνέλευση με θέμα «Αντικατάσταση παράνομων πινακίδων και τοποθέτηση νόμιμων», το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της περιοχής.


Εκ του Δήμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Ανακοινώνεται στους παραγωγούς θερμοκηπιακών, υπαίθριων κηπευτικών καλλιεργειών, ελαιοκαλλιεργειών που δεν έχουν ακόμα συγκομισθεί, εσπεριδοειδών και άλλων καλλιεργειών, των οποίων η φυτική παραγωγή υπέστη ζημιά από το Χαλάζι και την Ανεμοθύελλα της 6ης και 7ης Φεβρουαρίου 2012, ότι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ.

Επίσης, ενημερώνουμε τους παραγωγούς στους οποίους έχει υποστεί ζημιά το πάγιο κεφάλαιο όπως θερμοκηπιακές κατασκευές, στάβλοι καθώς και τα σπασίματα κλαδιών τα οποία αποζημιώνονται με την διαδικασία των ΠΣΕΑ, ότι μπορούν να υποβάλλουν Αίτηση εκτίμησης ζημιών ΠΣΕΑ.

Για να μπορούν οι παραγωγοί να υποβάλλουν Δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ αλλά και Αίτηση εκτίμησης ΠΣΕΑ θα πρέπει τα αγροτεμάχια που έχουν υποστεί ζημιά να έχουν δηλωθεί στην Δήλωση καλλιέργειας ΕΛΓΑ στην Ένωση και να έχουν πληρωθεί οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΛΓΑ.

Οι δηλώσεις του ΕΛΓΑ και οι Αιτήσεις των ΠΣΕΑ θα γίνονται στον Δήμο Κισσάμου στις ανταποκρίτριες του ΕΛΓΑ Καπετανάκη Πόπη (Δημοτικές Ενότητες Κισσάμου και Μηθύμνης) και Μπαντουράκη Νεκταρία (Δημοτική Ενότητα Ιναχωρίου) από 08/02/2012 έως και την Τετάρτη 22/02/2012 όσον αφορά τις Δηλώσεις ζημιών φυτικής παραγωγής στον ΕΛΓΑ και από 08/02/2012 έως την Παρασκευή 17/02/2012 για τις Αιτήσεις εκτίμησης ζημιών παγίου κεφαλαίου ΠΣΕΑ.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Α.Φ.Μ.

2. Αριθμός αστυνομικής ταυτότητας

3. Λογαριασμός Α.Τ.Ε.

4. Δήλωση καλλιέργειας ΕΛΓΑ από την Ένωση

5. Τέλη εκτίμησης: 10 ευρώ ανά στρέμμα στα θερμοκήπια, 1 ευρώ ανά στρ. στις υπαίθριες κηπευτικές καλλιέργειες και 0,10 ευρώ ανά δένδρο.

Πληροφορίες τηλ. 2822340207 (Καπετανάκη Πόπη), 2822340210 (Μπαντουράκη Νεκταρία)


Εκ του Δήμου

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012

Κισαμίτικο Καρναβάλι

Το Κισαμίτικο Καρναβάλι πιστό και φέτος όπως κάθε χρόνο σας προσκαλεί για ένα μοναδικό αποκριάτικο ξεφάντωμα την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012 στην Κίσσαμο. Η πόλη μας μεταμορφώνεται και ετοιμάζεται για το πιο συναρπαστικό γεγονός της χρονιάς. Για έκτη συνεχή χρονιά σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στο..

«ΚΙΣΑΜΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2012»

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, συντονίστε την ομάδα σας, βρείτε θέμα και ελάτε να μας το δηλώσετε από τις 11-1-2012 έως 3-2-2012 στο Δήμο Κισάμου.

Καλούμε επίσης και όσους επιχειρηματίες θέλουν να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια μας αυτή να γίνουν χορηγοί στις εκδηλώσεις μας και με αυτό τον τρόπο μπορούν να διαφημίσουν ευρέως την επιχείρηση τους

Υπεύθυνη Μαρακάκη Βίκυ

τηλ:2822340222 φαξ:2822083327 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Image and video hosting by TinyPic

ΕΚ ΤΗΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΣΑΜΟΥ

Ανακοινώνεται στους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Κισσάμου καθώς και στους παραγωγούς λοιπών καλλιεργειών των οποίων η παραγωγή υπέστη ζημιά από την Ανεμοθύελλα της 06/01/2012, ότι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση ζημιάς στον ΕΛΓΑ.

Επίσης, ενημερώνουμε τους παραγωγούς στους οποίους οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά η οποία αποζημιώνεται με την διαδικασία των ΠΣΕΑ όπως είναι τα σπασίματα των κλαδιών ότι μπορούν να υποβάλλουν Αίτηση εκτίμησης ζημιών ΠΣΕΑ. Στην περίπτωση αυτή για να εγκριθεί η αποζημίωση των παραγωγών από τα ΠΣΕΑ θα πρέπει να έχει πληγεί το 30% των καλλιεργειών όλου του Δήμου.

Οι δηλώσεις θα γίνονται στον Δήμο Κισσάμου στις ανταποκρίτριες του ΕΛΓΑ Καπετανάκη Πόπη (Δημοτικές Ενότητες Κισσάμου και Μηθύμνης) και Μπαντουράκη Νεκταρία (Δημοτική Ενότητα Ιναχωρίου) από 09/01/2012 έως και 23/01/2012.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Α.Φ.Μ.

2. Αριθμός αστυνομικής ταυτότητας

3. Λογαριασμός Α.Τ.Ε.

4. Τέλη εκτίμησης: 0,10 ευρώ ανά δένδρο


Πληροφορίες τηλ. 2822340207 (Καπετανάκη Πόπη), 2822340210 (Μπαντουράκη Νεκταρία)


Εκ του Δήμου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΙΣΑΜΟΥ

Γνωστοποιούμε ότι δυνάμει της με αριθμόν 4619/11-08-2010 αυτεπάγγελτης πράξης χαρακτηρισμού της Δ/νσης Δασών Χανίων ,μετά από εντολή του τότε Γ.Γ της Περιφέρεας Κρήτης και νυν Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αθ.Καρούντζου , χαρακτηρίσθηκε ως δασική μια περιοχή συνολικής έκτασης περίπου 5800 στρεμμάτων στην περιοχή Στόιμιο –Προφήτης Ηλίας στην Δημοτική Ενότητα Ιναχωρίου. Επίσης, με την υπ.αρ. 599/19-09-2011 πράξη χαρακτηρισμού έκτασης στην ίδια περιοχή συνολικής έκτασης 5620 στρεμμάτων χαρακτηρίσθηκε ως δασική η έκταση με φερόμενο ιδιοκτήτη τον έχοντα την κυριότητα της παράνομης λατομικής δραστηριότητας.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και κάθε ενδιαφερόμενος να προσκομίσουν όποιο στοιχείο διαθέτουν (όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά τίτλους κτήσης ακινήτων, φωτογραφίες έγγραφες μαρτυρίες, βεβαιώσεις-επιδοτήσεις καλλιεργειών κ.α) στον Δήμο ενοψει της συζήτησης της έκθεσης Αντιρρήσεων που είχε καταθέσει ο πρώην Δήμος Ιναχωρίου κατά της Αυτεπάγγελτης Πράξης, καθώς και για την πρόσφατη πράξη Χαρακτηρισμού.

Με προσεχείς ανακοινώσεις θα γνωστοποιηθούν η ημερομηνία συζήτησης των Αντιρρήσεων στην Α/θμια Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Διαφορών καθώς και ο περαιτέρω συντονισμός των ενεργειών του Δήμου με τους Δημότες και κάθε ενδιαφερόμενο.

Παρακαλούμε όπως τα στοιχεία παραδίδονται σε αντίγραφα στην γραμματεία του Δήμου Κισάμου( 2822340200).

Για τον Δήμο Κισσάμου

Ο Δήμαρχος Κισάμου

Γεώργιος Μυλωνάκης

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες

Συμπληρώνονται σε λίγο δύο χιλιάδες έντεκα χρόνια από την γέννηση του Χριστού, και το μήνυμα των Χριστουγέννων για την ειρήνη και την αγάπη εξακολουθεί να συγκινεί τις καρδιές όλων των ανθρώπων. Είναι ένα μήνυμα πάντοτε επίκαιρο και αληθινό, που γεμίζει με χαρά τις ψυχές μας και μεγαλώνει την ελπίδα και την προσδοκία του σύγχρονου ανθρώπου για έναν καλύτερο κόσμο. Αυτό το όραμα της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της αγάπης, παραμένει και σήμερα μακρινό, παρά το γεγονός ότι ο σύγχρονος κόσμος έχει σημειώσει τεράστια άλματα προόδου.

Η εξέλιξη και η ανάπτυξη της τεχνολογίας, δεν συμβαδίζουν με την εξάπλωση της ανθρωπιάς και της καλοσύνης, της ισότητας, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης που ευαγγελίζεται ο λαός μας. προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε χρειάζονται την ένωση Το χαρμόσυνο μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου, αποτελεί αχτίδα ελπίδας και παρηγοριάς για τους κατοίκους του Δήμου μας, που δοκιμάζονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης που πλήττει την πατρίδα μας. Η προσδοκία για ανάκαμψη της οικονομίας, για περιορισμό των ανισοτήτων και άρση των αδικιών ξαναζωντανεύει και παρά το γεγονός ότι άλλη μια χρονιά δύσκολη φεύγει, τα προβλήματα εξακολουθούν να μας ακολουθούν και στη νέα χρονιά που έρχεται.

Ο ι δημότες μας δίκαια απαιτούν, προσδοκούν και ελπίζουν, ότι η νέα χρονιά που έρχεται πρέπει να είναι καλύτερη από τη χρονιά που φεύγει.

Με την πεποίθηση και την ελπίδα ότι η νέα χρονιά που θα ανατείλει σε λίγο θα είναι αφετηρία προόδου και ανάπτυξης για το Δήμο μας , που δοκιμάστηκε σκληρά τη χρονιά που πέρασε, επιθυμώ να στείλω τις πιο θερμές ευχές μου σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου μας . Από καρδιάς εύχομαι σε όλους τους Κισαμίτες και τις Κισαμίτισες να είναι το 2012 χρονιά υγείας, προόδου και προκοπής και να ευοδωθούν οι προσδοκίες και τα όνειρα όλων, για ένα μέλλον ευημερίας, ειρήνης και ευτυχίας.

Συνδημότες και συνδημότισσες Το πνεύμα των ημερών, μας καλεί όλους , να αφήσουμε για λίγο τις στεναχώριες και τους προβληματισμούς μας και να ζήσουμε πιο χαρούμενα τις μέρες αυτές, υποδεχόμενοι τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος με ελπίδα και αισιοδοξία. Γι’ αυτή την αλλαγή, και για την επικράτηση της χαράς και αισιοδοξίας, εμείς, ως Δημοτική Αρχή, κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Και, βέβαια, δεν θα ξεχάσουμε την τοπική μας αγορά, την οποία όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε και με τις αγορές μας από τα καταστήματα της πόλης μας, να τονώσουμε την αγοραστική τους κίνηση. Σας καλούμε να πάρετε μέρος και να δώσετε όλοι το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργανώνουμε την περίοδο αυτή και να στηρίξουμε τα καταστήματα της πόλης μας, ενθυμούμενοι πάντα ότι : Ο Δήμος μας στηρίζει τους δημότες του -Οι δημότες στηρίζουν την τοπική τους αγορά .

Με τη σκέψη μας στραμμένη στο χαρμόσυνο μήνυμα της Ειρήνης, της Αγάπης και της Αλληλεγγύης που ακτινοβολεί το Πνεύμα των Χριστουγέννων, ας υποδεχτούμε τα Χριστούγεννα και των καινούριο χρόνο.

Η Γέννηση του Χριστού, ας είναι το μήνυμα για μια χρονιά διαφορετική, όμορφη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερες φωτεινές εικόνες. Με τη νέα χρονιά, ανατέλλουν και οι προσδοκίες μας για ένα καλύτερο μέλλον, για μια πιο ανθρώπινη κοινωνία με αλληλεγγύη και ευημερία. Ας κρατήσουμε στην καρδιά μας τα πιο τρυφερά αισθήματα για τους συνανθρώπους μας. Ας κρατήσουμε στον τόπο μας σταθερές τις παραδόσεις και τις αξίες. Ο καινούργιος χρόνος ας είναι γεμάτος όμορφες στιγμές και πολλά χαμόγελα. Συνδημότισσες και Συνδημότες ! Ας γιορτάσουμε και φέτος λοιπόν τα Χριστούγεννα –την Πρωτοχρονιά και τα Άγια Θεοφάνεια σκορπίζοντας απλόχερα την αγάπη και την καλοσύνη, ιδιαίτερα στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν και πονούν. Ας δυναμώσουμε την πίστη και την ελπίδα για τη δικαίωση της πατρίδας μας, ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στον κοινό μας αγώνα για πρόοδο και προκοπή. Εύχομαι σε όλους τους δημότες και κατοίκους της Κισάμου , Χαρούμενες Γιορτές. Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο του Νέο Έτος και η Πατρίδα μας να βρει γρήγορα το δρόμο της εθνικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάκαμψης και ευημερίας.

Εύχομαι το αστέρι της Γέννησης του Χριστού , να φωτίζει τη ζωή και τη σκέψη όλων μας.

-Χρόνια πολλά

-Καλά Χριστούγεννα

-Χαρούμενο και ευτυχισμένο το 2012.

HTML Sitemap | XML Sitemap
Designed - Powered & SEO by Χαρχαλάκης Φώτιος
Kissamostv.gr © 2009 - 2016, All Rights Reserved